наше прво слово давне 2007. године

Уопште није било једноставно одлучити се и написати чему ова веб презентација, како је замишљена и зашто је баш тако замишљена. И онда, у тренутцима одмора, али и даље у интензивној креативној кризи допаде нам руку следећи текст:
Боже, не допусти да срце наше остане празно, него дај – пошто од Твоје воље све зависи – да увек желимо и да се увек надамо, и да то што желимо буде добро и стварно и да наша нада не буде испразна. Дај да предмет наших жеља буде виши и лепши од нашег живота и да се доброј нади никад не изневеримо због кратких и варљивих остварења која заклањају видик и лажно обећавају одмор. Дај нам прав пут, са пролазним посртањима, а са миром и славом на крају. И дај нам мудрости и храбрости, кад нам дајеш искушења. И ма куда ишли и лутали, не дај да на крају останемо изван Твоје свеобимне хармоније, јер то сваке секунде, на сваком месту, сваким делићем бића желимо.
Ову кратку молитву није изрекао нико друго него Иво Андрић у својим Знаковима поред пута. Управо она нам је послужила као концептуални, али и суштински лајт мотив за нашу веб презентацију.
Наиме, потрудићемо се да из разних области потражимо, сакупимо, али и сачинимо, мање или више, аутентичну грађу, која ће некима можда бити од конкретне користи и помоћи, а другима, ако само и разгиба дух, успех ће бити потпун.
Тешко је на почетку неког посла рећи како ће се он развијати и какав ће му бити крај. У сваком случају, даћемо све од себе да овај делић интернет простора буде богат занимљивим садржајем.
Свака ваша помоћ, сугестија и коментар су увек добро дошли. Осим тога, као што сте вероватно запазили, поставили смо и линк ваше слово, које је искључиво намењен онима који имају шта да кажу или своја размишљања желе да поделе са другима.

уредништво Правог слова
                                                                                                                      мај 2007. године

 

Нема коментара:

Постави коментар