субота, 31. август 2013.

AKUPRESURA LAGAN PRITISAK – VELIKI UČINAK

Gotovo bez popratnih pojava

Akupresura nema rizika i ne boli. Stoga zapravo odgovara svakome. Akupresuru ne smijete primjenjivati samo u posebnim slučajevima. Nuspojave su vrlo rijetke. Osjetite li laganu vrtoglavicu, to je najčešće posljedica prejakog pritiska. Tada završite akupresuru i za nekoliko minuta opet ćete se dobro osjećati. Pri prvoj akupresuri i akutnim bolovima zbog sigurnosti slabo pritišćite točke, dok pri liječenju kroničnih tegoba pritisak može biti umjerene jačine. Ako vam je ugodno, tokom akupresure možete malo pojačati pritisak. Uz slike s opisom tegoba piše koje tačke smijete jako pritisnuti. Nemojte prelaziti granicu bola. Ako akupresuru primjenjujete na drugoj osobi, sjetite se da nisu svi jednako osjetljivi.

UPOZORNJE:
Akupresuru ne smijete primjenjivati u slučaju:
- teških organskih tegoba sa srcem i krvotokom
- jake tjelesne i psihičke iscrpljenosti
- problema s kožom u području točke (gljivična infekcija, gnojenje)
- problema u trudnoći (izbjegavati poticaje aktivnosti mišića maternice)
- klinički dijagnosticiranih depresija.

Kako naći pravu tačku
Akupresurne tačke nalaze se na površini tijela i zauzimaju veće područje (do jednoga kvadratnog centimetra). Dakle, ne radi se o pritisku na milimetarsku površinu. Pri traženju tačaka pouzdajte se u svoj dar naslućivanja: najprije lagano prstima opipajte područje i obratite pažnju na mjesto za koje intuitivno osjetite da je prava tačka. Pri opipavanju ta mjesta često se razlikuju od okoline. Katkad se osjeti mala udubina ili promjena u čvrstoći tkiva. To mjesto je često i osjetljivije na bol. Uskoro ćete biti sve sigurniji u pritiskanju prave tačke. Kao mjera za nalaženje pojedinih tačaka uzima se "širina prsta", npr. tri prsta ispod pupka. Uvijek se radi o prstu osobe na kojoj se primjenjuje.

FOTOGALERIJA

Dr Franz Wagner, Akupresura
2006. g., Mozaik knjiga, Zagreb

2 коментара:

  1. Здраво драги моји пријатељи. Волећу да поделим сведочанство са вама. пре неколико месеци мој човек ме је напустио због друге даме. Толико га волим и једино о чему сам могла размишљати је самоубиство. Покушао сам на неколико начина, али ниједан није успео. Одлучио сам да читам на мрежи и читам о чаролијама и чаролијама. Покушао сам, изгубио сам много новца, али резултат је био исти. Скоро сам одустао док нисам упознао чаролију Цастер-а која ме је убедила у успех и прочитао коментаре људи на његовој веб страници. Био сам скептичан када сам га контактирао јер сам изгубио много новца. Две недеље, бацајући чини, мој човек се вратио у моју кућу... Сада је мој мушкарац веома послушан и више ме воли. Сада сам 2 месеца трудна и срећна сам што га имам у животу. Саветовао бих вам да се обратите овом моћном чаробњаку чаролија, који ми је дао другу шансу за срећу и љубав, покушао сам неколико чини и ниједна није успела. Ако неко може да вам помогне да повратите љубав и да вас води у потрази за животним решењима, то је он. Контактирајте га директно на -Имејл: (драпата4@гмаил.цом) Можете му и Вхатсапп/вибер са овим бројем: (+66 81 302 8552). контактирајте овог великог човека данас и решите своје проблеме 100%.. .

    ОдговориИзбриши
  2. здраво свима, овде сам да поделим мало сведочанства. Моје име је Наоми Самуел, имам 40 година, удала сам се са 31, имам само једно дете и живела сам срећно до краја живота. После годину дана брака мој муж је постао тако чудан и не разумем баш шта се дешава, он је препун од куће до друге жене, толико га волим да и не сањам да ћу га изгубити, дајем све од себе да будем сигуран муж ми се враћа, али све без помоћи, плачући и плачући тражећи помоћ, причала сам о томе са његовом породицом али нисам добила одговор. Тако је моја најбоља пријатељица Ана Јохансон обећала да ће ми помоћи. Причала ми је о човеку по имену др Апата, рекла ми је да је он велики човек и прави човек коме се може веровати и да нема никакве везе са љубавним проблемима које не може да реши и рекла ми је како је помогао безбројним људима у обнављању њиховог односа. Био сам заиста убеђен, брзо сам контактирао његову мејл адресу, драпата4@гмаил.цом или његов ВхатсАпп/вибер са тим бројем (+447723566275). Објаснио сам му све своје проблеме, рекао ми је да не морам да бринем да ће сви моји проблеми бити одмах решени. Рекао ми је шта да радим да вратим мужа, а ја сам то рекла, рекао је да ће се после 3 дана мој муж вратити и почети да моли, и то се заиста догодило како је рекао, била сам веома изненађена, то је тако невероватно. Слава нашег односа са Богом је сада веома блиска и обоје живимо срећно до краја живота. Ако наиђете на сличан проблем, одмах га контактирајте и решите проблем једном заувек. И ја сам живи сведок..

    ОдговориИзбриши